Responsible Office wil met ROC (Responsible Office Circulair) een sterke stimulans geven aan circulariteit in deze branche. 


Onze overheid steunt dit initiatief. 

Wenst u gratis deel uit te maken van dit LEREND NETWERK?

Je kan je HIER inschrijven om alle info over ROC, de agenda en de verslagen van meetings te ontvangen. Je kan ook altijd uitschrijven.


Bij onze laatste enquête hebben onze doelgroepen (fabrikanten en verdelers) massaal aangegeven dat zij nog meer support en informatie van ons als vakfederatie verwachten over duurzaamheid en circulariteit. Bij voorkeur ontvangt u deze kennis via een online platform liet u ons weten. En natuurlijk houden we rekening met uw wensen. In het najaar van 2023 organiseert Responsible Office Circulair (ROC) voor het derde jaar een jaaropleiding Duurzaamheid en Circulariteit. Deze opleiding is GEEN herhaling van de vorige Master Classes. Men kan deze Master Class volgen ZONDER voorkennis zelfs als u nog niet bent begonnen met circulariteit.


RESPONSIBLE OFFICE 2023 MASTER CLASS III
“CIRCULARITEIT IS EEN TOP BUSINESS OPPORTUNITEIT”

De cursus wordt gegeven in het Engels. Alle deelnemers kunnen hun eigen taal gebruiken
We hebben voor Engels gekozen zodat we uw internationale collega die verantwoordelijk is voor productontwikkeling kunnen verwelkomen op deze Master Class. Nodig hem/haar gerust uit.

Vier halve dagen praktische online interactieve workshop via ZOOM op 29 september, 20 oktober, 24 november en 1 december 2023 van 09:30 tot 12:30 CET
1) Uitdagingen & kansen in de circulaire economie
2) Wat is circulariteit, en wat zijn interessante circulaire bedrijfsmodellen
3) Nieuwe wetten ivm circulariteit vanuit Europa en lokaal; bedreigingen of kansen?
4) Circulaire kansen in uw bedrijf identificeren en starten met circulaire ontwikkeling en ontwerp

En één slotmeeting te Merelbeke België op 15 december 2023 10:00 – 15:30 CET (gratis deelname voor publiek vanaf 12:00)
HYBRIDE deze meeting kan ook online worden gevolgd - Catering inbegrepen
U kan hier feedback krijgen op de duurzaamheids-strategie van uw bedrijf van klanten, klanten van klanten, experts en de overheid

Plaatsen zijn beperkt - Uw bijdrage in de kosten: 1.499 € Ex BTW voor Bosta leden
Gratis voor Responsible Office dealers (we zoeken nog dealers)
2.249 € Ex BTW voor NIET Bosta leden
Extra korting voor meerdere deelnemers van dezelfde organisatie via 1 factuur (wordt automatisch verrekend)

HIER MEER INFO EN INSCHRIJVEN (de inschrijvingen zijn nu gesloten)

We zijn vereerd dat Mieke Pieters ons als kantoor-, schoolartikelen- en papierbranche met raad en daad ondersteunt in dit proces. Ze bewijst dat circulariteit geen overbodig geitenwollensokken verlangen is maar een van de grootste opportuniteiten voor ondernemers van het heden en van de toekomst.

Vlaanderen

Ondersteund door de overheid via Vlaanderen Circulair

Europa

Ondersteund door Europa via Interreg North Sea region

Mieke Pieters

van “The Circular Hub” is een vooraanstaande personaliteit in België, onze buurlanden en Europa als het op duurzaamheid en circulariteit aankomt. Als voormalig aankoper bij een van de grootste steden in Vlaanderen kent ze de uitdagingen om duurzaam in te kopen met de ogen dicht. Ze zit mee aan tafel bij verschillende Europese initiatieven van overheid en privé organisaties om de wereld en verschillende industrieën te helpen kleine en grote circulaire stappen te nemen en te innoveren.