​Hoe werkt deze site?


Op deze website zal u enkel producten vinden die minstens 1 onafhankelijk en betrouwbaar derde partij certificaat kunnen voorleggen.

En dat moet "greenwashing" voor 100% uitsluiten, dat is ons doel.

Door te beginnen met het kopen en gebruiken van "Responsible Office"-producten kun je je ecologische voetafdruk van de ene dag op de andere aanzienlijk verkleinen. Als je deze keuze maakt, kan het morgen al beginnen, zonder enige investering. Doe het gewoon.


Responsible Office verkoopt niets!

Responsible Office is een initiatief van Bosta de vakorganisatie van deze industrie in België. Het enige doel van Responsible Office is het beschikbaar stellen van betrouwbare informatie over producten die beter zijn voor het milieu. 

Alle certificaten die deze duurzaamheid kunnen bewijzen, kunnen door u direct van deze website worden gedownload, zodat je tijd kan besparen en 100% correcte informatie hebt.


Als je meer informatie wilt, een offerte wilt aanvragen of de producten wenst te kopen, kun je contact opnemen met een of meer​ dealers van deze industrie.Welke waarde heeft de Responsible Office Score voor u?

Stel je het volgende voor. Je wilt beginnen met het verbeteren van je inkoop van papier, papierwaren, kantoor- en/of schoolproducten en deze duurzamer maken..

Een hele klus. Je moet uitzoeken welke producten​ beter zijn. Het zou weken, zelfs maanden duren om dit uit te zoeken. En zal dit onderzoek 100% betrouwbaar zijn?
Niet nodig, dit moeilijke en tijdrovende werk is al gedaan door Responsible Office.


Wat heeft Responsible Office eraan als jij producten koopt die beter zijn voor het milieu?

De manufacturers en de dealers van deze industrie zullen zich nog meer zal richten op duurzame innovatieve producten als jij er meer van koopt. Door dit te doen zal deze industrie uiteindelijk 100% duurzaam en circulair worden, daarom doet Responsible Office dit.

Onderschat je macht als consument niet. 
Als je duurzame producten koopt, wordt deze industrie automatisch duurzamer.

Laat ons eens samen rekenen.

Hoe meer Responsible Office-punten een product heeft, hoe beter het product kan bewijzen dat het duurzaam is. Is het dan duurzamer? Niet per se, maar het bewijst wel dat de fabrikant heeft geïnvesteerd in het laten certificeren van dit product door een onafhankelijke certificeerder. En dat betekent iets. De fabrikant gelooft in zijn product en kan objectief bewijzen dat het beter is voor mens en milieu.


Producten kunnen meer dan één certificaat hebben. Ze krijgen dan meer punten. Als de fabrikant van dat product ook certificaten kan overleggen van de fabriek waar het product is gemaakt, worden die punten ook opgeteld bij de punten op productniveau om te komen tot de totale Responsible Office Score van een product.

Bijvoorbeeld: een product dat is geproduceerd door een bedrijf met ISO9001 (1 punt) en het product heeft een PEFC™ certificaat (2 punten), krijgt een Responsible Office Score van 3 punten. Dit product krijgt een hogere score dan een product met alleen het PEFC™-certificaat, dat slechts 2 punten krijgt.

 

Fabriek certificaten:

ISO 9001

Quality Management Production Plant

Responsible Office punten: 1


ISO 14001

Milieu- en afvalbeheersysteem van fabriek of productie plant

Responsible Office punten: 3

EMAS Eco-Management and Audit Scheme

Milieuprestaties bewaken en systematisch verbeteren. Het milieu beschermen en onze voetafdruk en die van onze klanten verbeteren is ons doel.

Responsible Office punten: 3


amfori BSCI

amfori is de toonaangevende bedrijfsorganisatie voor duurzame handel, die bedrijven over de hele wereld in staat stelt succesvolle en verantwoordelijke bedrijven te runnen door hen te helpen de milieu-, sociale en bestuursprestaties van hun waardeketens te verbeteren.


Responsible Office punten: 4Product certificaten:

Blauwe Engel

Misschien wel een van de eerste en nu zeer bekende en gerenommeerd Duits milieukeurmerk.

Gebruik van gerecyclede en/of recyclebare materialen.

Responsible Office punten: 2


FSC™ ®

Als leider op het gebied van duurzame bosbouw wordt op FSC® vertrouwd om bossen te beschermen voor iedereen, voor altijd. Forest Stewardship Council: materialen uit verantwoord beheerde bossen.

Responsible Office punten: 2


FSC™ ® MIX

Als leider op het gebied van duurzame bosbouw wordt op FSC® vertrouwd om bossen te beschermen voor iedereen, voor altijd. Forest Stewardship Council: materialen uit verantwoord beheerde bossen. Verantwoord beheerde bossen en/of gerecyclede herkomst

Responsible Office punten: 2


FSC™ ® Recycled

Als leider op het gebied van duurzame bosbouw wordt op FSC® vertrouwd om bossen te beschermen voor iedereen, voor altijd. Forest Stewardship Council: materialen uit verantwoord beheerde bossen. Verantwoord beheerde bossen en/of gerecyclede herkomst / gerecyclede oorsprong

Responsible Office punten: 2


Nordic Swan Nordic Ecolabel

Scandinavisch ecolabel
Moeilijk te krijgen.
Makkelijk te kiezen.​

Responsible Office punten: 2
NF 400 Schrijfwaren

Frans certificaat voor duurzame schrijfproducten.

Responsible Office punten: 2


Austrian Ecolabel (Oostenrijks ecolabel)

Gecertificeerde producten voor kantoor en school, kopieerpapier, schriften, toner, kantoorapparatuur of kantoormeubilair, het diverse assortiment producten voldoet aan de hoogste normen voor productvoordeel en milieubescherming.

Responsible Office punten: 2


EU Ecolabel (Europees ecolabel)

​Producten kopen kan tegenwoordig een uitdaging zijn. Er zijn zoveel producten dat het bijna onmogelijk is om ze van elkaar te onderscheiden. Om op te vallen, promoten veel merken zichzelf nu als groen of benadrukken ze hun milieuvriendelijkheid. Maar kunnen we deze claims altijd vertrouwen? 

Het EU Ecolabel helpt consumenten en bedrijven om echt duurzame keuzes te maken.

Responsible Office punten: 3


PEFC™

Programma voor de goedkeuring van boscertificering. Materialen uit verantwoord beheerde bossen.

Responsible Office punten: 2


Japanese Eco Mark (Japans Eco Merk)

Het Eco Mark-programma wordt beheerd door Japan Environment Association. Het Eco-keurmerk kan worden toegekend aan een product dat is gecertificeerd als nuttig voor het behoud van het milieu, waarbij de productinformatie wordt verstrekt met het oog op een beter milieu. 


Responsible Office punten: 3
Energy Star


ENERGY STAR-gecertificeerde producten helpen u energie te besparen.

Responsible Office punten: 2


Blue Sign

Internationaal keurmerk voor verantwoord textiel.
Certificering van het productieproces waarbij geen schadelijke stoffen zijn gebruikt. Bindende criteria voor energie- en waterverbruik zijn ook verplicht.

Responsible Office punten: 2

Nog geen producten met dit certificaat
Contact

NF 293 Meubelen

Frans certificaat voor interieur en meubilair

Responsible Office punten: 2


Nog geen producten met dit certificaat
Contact

NF 335 Cartridges

Frans certificaat voor hermaakte (gereviseerde) toner cartridges

Responsible Office punten: 2


Nog geen producten met dit certificaat
Contact

NF 316 Envelopes

Frans certificaat voor enveloppen en omslagen

Responsible Office punten: 2


Nog geen producten met dit certificaat
Contact

Uw certificaten hier?

Uw producten hier?

Contact us als u een waardevol certificaat van een derde partij hebt of producten in deze branche gecertificeerd hebt met een betrouwbaar certificaat van een derde partij dat hier nog niet vermeld staat?

Wordt binnenkort verwacht:...

  • Cradle2Cradle
  • EU Certplast
  • OK Biobased
  • TCO
  • TUV Green Product