​Proficiat. Reeds 1.279.739 Responsible Office producten gebruikt in België dit jaar.


Samen hebben we onze verantwoordelijkheid genomen en duurzaamheid een stap verder gebracht. Iedereen kan vandaag starten met duurzame producten te gebruiken.
Kies je producten, kies een verdeler en starten maar...

Kies je duurzame producten hier 

Responsible Office


Deze website wordt beheerd door Bosta, de brancheorganisatie van fabrikanten, importeurs en verdelers van kantoor- en schoolartikelen, Papier en papierwaren en aanverwante artikelen. Bosta = Belgian Office and Stationery Trade Association 

Het doel van Responsible Office is om nauwkeurige en betrouwbare informatie te verstrekken over bewezen duurzaam papier, kantoor- en schoolbenodigdheden, waarbij de aanbiedende en de vragende partijen met elkaar in contact worden gebracht.

De selectie van producten en fabrikanten op deze website is niet gebaseerd op commerciële belangen. Bedrijven en overheden benadrukken steeds vaker het belang van duurzaamheidscertificaten zoals Blue Angel, FSC®, PEFC™, Nordic Swan, NF Afnor, Energy Star, Österreichische Umweltzeichen, EU Ecolabel en Cradle to Cradle. Of ze gebruiken deze onafhankelijke certificaten om hun aankopen duurzamer te maken.

Fabrikanten en importeurs kunnen alleen een product op de Responsible Office website plaatsen als zij minimaal 1 door ons ondersteund onafhankelijk gerenommeerd productcertificaat kunnen overleggen. Op deze manier willen we het gebruik van duurzame, ecologische en circulaire producten stimuleren.

Organisaties die waarde hechten aan duurzaamheid kunnen de productinfrmatie op deze website gebruiken om een grote stap te zetten naar een verantwoorde inkoop van papier, kantoor- en schoolproducten.

Nieuws sommige teksten zijn (deels) in een andere taal

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.